FAQ

Wat is de gemiddelde hoeveelheid snoep die we moeten rekenen per persoon?
Wij raden als doopsuiker of huwelijksbedankje een gemiddelde van 50 gr per persoon. In 1 kilogaan dus gemiddeld 20 porties. Vaak krijgt de meter, peter, getuige,… een grotere hoeveelheid (200gr gemiddeld) en worden er op het werk ook grotere potten (500gr) gezet om collega’s te trakteren. Een schepje of onderverdeling in kleine zakjes zorgt ervoor dat niet iedereen de snoep hoeft aan te raken. Hier kunnen wij ook bij helpen of advies geven.
Wil je de snoep gebruiken als give-away bij een (webshop)bestelling of om je merk op een originele manier te promoten? Dan is 10 à 20 gr een mooie hoeveelheid. Dit komt overeen met 7 à 15 snoepjes. Vul de zakjes zelf of vraag naar onze inpakmogelijkheden.

Hoe lang kan de snoep bewaard worden?
Onze snoep en lolly’s zijn makkelijk 6 maanden tot 1 jaar en langer houdbaar. Het belangrijkste is dat ze luchtdicht verpakt zijn, niet in direct (zon)licht en op kamertemperatuur bewaard worden. Hitte, vocht en slecht afsluitende verpakkingen zorgen ervoor dat ze na een tijdje kunnen kleven. Dit wil niet zeggen dat ze bederven, maar zachte of kleverige snoep is natuurlijk niet aangenaam.

En de houdbaarheid van de lolly’s?
De swirl lolly’s zijn 6 maanden tot 1 jaar houdbaar, net als de snoep. De bloemlolly’s en fotololly’s die volledig transparant zijn vallen hier ook onder, alleen weten we uit ervaring dat de transparante laag na een tijdje mat kan worden. Dit wil niet zeggen dat ze bedorven zijn, maar de isomalt (= transparante laag) reageert gevoeliger op warmte/koude/licht/vochtigheid/… Hierdoor raden wij aan om dit type lolly’s binnen 4 à 6 weken te consumeren om de glans te garanderen. De matte laag die gevormd kan worden is trouwens met één lik weg.

We willen de snoep graag laten aansluiten met het groen van ons geboortekaartje, maar willen graag framboos smaak, kan dit?
Bij op maat gemaakt snoep kunt u uiteraard de kleur en smaak zelf kiezen.
Beiden staan los van elkaar, dus een groene snoep kan perfect de smaak van frambozen hebben.
Kleuren worden met de hand gemengd, daardoor kunnen we niet garanderen dat het resultaat 100% identiek zal zijn aan de doorgegeven kleuren, maar de doen altijd ons uiterste best om dit zo goed mogelijk na te maken.

Kunnen we ook 1 kg snoep op maat bestellen?
Helaas hebben we afhankelijk van het ontwerp een bepaalde hoeveelheid suiker nodig om namen en figuren in een snoep te maken. We starten met een doorzichtige suikermassa waar we smaak en kleuren aan toevoegen en van deze kleuren maken we met de hand de letters en/of figuren. Hoe meer letters of hoe complexer het figuur, hoe meer massa we nodig hebben. Zie het geheel als een puzzel van individueel opgemaakte stukjes, die dan uitgetrokken wordt naar kleine snoepjes.

We twijfelen nog of we de snoep zelf zullen verpakken of door jullie zouden laten verpakken. Wat zijn hier de opties?
Er kan gekozen worden om het geheel te laten verpakken door ons, of deels in bulk te nemen (zakken van 1kg) en deels te laten verpakken. Stel dat je 6kg neemt en hiervan 4kg wil laten uitvullen in potjes van 50gr en de overige 2kg zelf in een grote pot uitvult is dit perfect mogelijk.
Volgende verpakkingen kunnen gekozen worden voor het verpakken van de snoep  :
*Zakje 20g  –  €0,70/stuk
*Zakje 40gr –  €0,60/stuk
*Potje 50gr  –  €0,75/stuk
Daarnaast hebben we nog de grotere verpakkingen van 120gr, 200gr en 500gr.

De afnames zijn helaas toch te groot voor ons. Zijn er alternatieven?
Absoluut! Bekijk gerust onze folder , hier vind je de opties om een verminderde afname te nemen. Let wel : De verminderde afnames kunnen niet via de module besteld worden, wel via mail of bij ons in de winkel.
Ook hebben we een standaardassortiment met om en bij de 60 soorten snoep. Voor verschillende gelegenheden hebben we teksten zoals “It’s a girl”, “It’s a boy”, “Just Married”, “Bedankt”, “Merci”, “Proficiat”, … Maar ook heel veel snoep met figuren in. Wil je je verpakkingen toch graag een persoonlijk extraatje geven? Dan kunnen wij ook helpen met een sticker!
Graag een mix van verschillende soortjes? Dat kan ook! Vanaf 1 kg kunnen er tot 5 soortjes gemixt worden.

Leuk! Maar misschien zijn lolly’s ook een leuk alternatief
Zeker! Bekijk hieronder de opties. Wil je graag een extra unieke lolly? Neem contact op, hopelijk kunnen we met uw idee helpen!